Sue Monk Kidd: Mehiläisten salaisuudet
                             Merenneidon tuoli

591737.jpg  591738.jpg
Olin lukenut Mehiäisten salaisuudet jo viime vuonna lukupiiriä varten ja pidin kirjasta todella paljon. Värikkäät mielikuvat 50-60-luvun Yhdysvaltojen etelästä ovat molempien kirjojen parasta antia. Mehiläisten salaisuus on mielenkiintoinen kirja, koska mielestäni se voisi yhtä hyvin olla suunnattu aikuisille mutta myös nuorille aikuisille. Merenneidon tuoli vaikuttaa taas enemmänkin aikuisen naisen kirjalta.

Molemmissa juonenrakenteet ovat hyvin yksinkertaisia ja pohjautuvat muistikuviin ja menneisyyden haamujen purkamiseen. "Salaisuuksien" panttaaminen saattaa juonessa joitakin ärsyttää, varsinkin jos sen keksii jo paljon ennen loppua. Onneksi Kiddin hahmot ovat mielenkiintoisia itsessään vaikka tarinasta ei pitäisikään. Molemmat sopisivat varmasti hyvin teemalukemistoksi. Mehiläisten salaisuudet nuorille, omaa paikkaansa etsiville tytöille, ja miksei pojillekin. Merenneidon tuoli taas siihen seuraavaan itsenäistymisvaiheeseen, jossa lapset ovat lähteneet pesästä ja aviopuolisokin näyttää tylsältä.

Bazar on ollut viime vuoden yllättäjäkustantamo, vaikka ruotsalainen onkin. Hienoja uutuuksia tulee koko ajan. Toinen tarkkailulistalle päässyt kustantamo on Minerva, jonka valikoima on sekoitus kevyttä hömppää ja hyödyllistä viihdettä.