Yritin lukea Räsäsen tekstiä puolueettomasti, mutta en siihen kykene. Ilmeisesti siksi että en osaa mieltää onnellista elämää ja uskonnollisuutta toisiinsa. Tarkoitan tuolla että mielestäni ihminen voi elää onnellisen ja täydellisen elämän uskomatta Jumalaan yhtään minuuttia. Eikä tämä ihminen sitten vanhana kuole tuskaisen tietoisena siitä että ei pääse kristittyjen taivaaseen.

 Lisäksi Räsäsen kirjassa on paljon lainauksia Raamatun teksteistä joita en allekirjoita oikeiksi. Toisaalta en ole lukenut Raamattua joten en voi tietää ovatko jutut asiayhteydestään irroitettuja. Tämä on Räsäsen, ja muun uskonnollisten väitteiden kuten myös vastaväitteiden, ongelma. Mitään yksittäistä sanomaa ei voi väittää todeksi jos se irroitetaan asiayhteydestä. Räsäsen mukaan nainen on miehen vallitsema mutta ei tarkoita tällä vallitsemisella hallitsemista, vaan että naisen elämässä vaan nyt sattuu pyörimään ympärillä paljon miehiä joten miehet vallitsevat naiseutta. Räsäsen mukaan Raamattu ei siis kerro että nainen on miestä alempana. Sopii tietysti omaa uraa luovaan naiseen joka on syvästi uskonnollinen, mutta haluaa kuitenkin lukea Raamattua omin silmin. Ota nyt sitten tuostakin selvää.

Se miksi luin Päivien ketjusta-uskosta ja arjesta, kuvastaa silkkaa mielenkiintoa, populaarin lumoa. Mutta kuten niin usein populaarin lumo ei riittänyt, arki todella paistoi Räsäsen kirjasta läpi, minulle vaan vääränlainen arki.